Szent István Bazilika

 

A Szent István Bazilika egy igazán fontos templom Magyarországon, és egy menő hely a turisták számára Budapesten. Belül a Magyarországot elindító király, I. István (aki szintén szent) jobbkezét őrizték. A templom nagyon nagy, és a város bármely pontjáról láthatja a kupoláját. Nagyon régen építették, klasszicista stílusban. Még egy híres focistát, Puskás Ferencet is ide temették el. Néha orgonakoncertet tartanak a templomban.

 

Szent István Bazilika
Szent István Bazilika

 

A Szent István Bazilika egy igazán nagy templom a városban. Sokáig tartott az építés, de 1905-ben készült el. Olyan magas, mint a Parlament épülete, amely Budapest legmagasabb. Akár 8000 ember fér el benne. A templom belseje nagyon szép, sok dekorációval és nagy ablakokkal, amelyek sok fényt engednek be. A templom nevét Szent István királyról kapta, aki az ország első keresztény királya volt. A templom belsejében van egy különleges ereklyéjük, amely egy mumifikált kéz, amely Szent Istváné volt. A templomban sok zenei és orgonakoncertet is tartanak.

A budapesti Szent István Bazilika nagyon szép és fontos templom hazánkban. Nevét egy királyról kapta, aki régen megalapította hazánkat. A templom is nagyon régen épült, és sok neves építész dolgozott rajta. Az építkezés során akadtak gondjaik, de megoldották és befejezték a templom építését. Ma már az egyik legkedveltebb hely Budapesten.

 

Elérhetősége:

Szent István Bazilika

1051 Budapest, Szent István tér 1.
Telefon: (00-36)-1-311-08-39

 

Szent István Bazilika Jegyárak:

Felnőtt egyéni jegy Templomtér
2000 Ft.-
Csoportos Templomtér jegy
(15 fő felett)
1200 Ft.-
Felnőtt egyéni jegy Panoráma Terasz-Kincstár
3200 Ft.-
Csoportos jegy Panoráma Terasz-Kincstár
(15 fő felett)
2500 Ft.-
Felnőtt egyéni jegy Kombinált templomtér, panoráma terasz,kincstár
4500 Ft.-
Csoportos Kombinált jegy
(15 fő felett)
3500 Ft.-